Stalen schuifdeur

Het verschil tussen een taatsdeur, scharnierdeur en schuifdeur

Voordat je een keuze kan maken in welke stalen deur voor jou de beste uitkomst is, is het belangrijk om te weten wat voor soort stalen deuren er zijn. In deze blog vertellen we je daarom de belangrijkste verschillen tussen taatsdeuren, scharnierdeuren en schuifdeuren. Wat voor soort stalen deuren er zijn?

 

Taatsdeur

Een taatsdeur beschikt over een 180˚ draaimechanisme waarmee de deur vanaf twee kanten open kan. Door de verticale as, die aan de boven- en onderkant van de deur bevestigd wordt, kan de deur zowel naar binnen als naar buiten draaien. Hierdoor kan je eenvoudig tussen twee aangrenzende ruimtes doorlopen! Bij ’t Stalen Huys heb je de optie om te kiezen uit een enkele of een dubbele taatsdeur. Meer informatie over onze stalen taatsdeuren vind je hier

taatsdeur  

Schuifdeur

Een schuifdeur is een deur die je niet open draait, maar juist open schuift. De deur wordt opgehangen aan een schuifrails en kan hierdoor makkelijk open of dichtgeschoven worden. Schuifdeuren zijn een fijne uitkomst als je weinig of nagenoeg geen ruimte hebt voor een openslaande deur, zoals de scharnier- of taatsdeur. De schuifdeur wordt namelijk zo gemonteerd, zodat de deur voor of in een muur geschoven wordt. Bekijk onze pagina over schuifdeuren voor meer informatie.

Scharnierdeur

Een scharnierdeur kan vanaf één kant 180 ˚open of dicht. Bij ’t Stalen Huys werken we met stalen aanlasscharnieren die net zoals bij reguliere deuren worden bevestigd aan de zijkant van de deur. Voordelig aan de scharnierdeur is het feit dat ze zorgen voor een goede afsluiting door middel van het deurbeslag. Hierdoor geeft de scharnierdeur de beste isolatie van tocht en geluid. Op onze pagina over scharnierdeuren vind je meer aanvullende informatie. 

 

Ben jij benieuwd naar alle voor- en nadelen van onze stalen deuren of ben je er nog niet helemaal uit welke deur het beste bij jou past? Lees dan onze blog over het kiezen van de juiste stalen deur.