Voorbereidend werk voor het inmeten van een stalen deur

J e hebt een prachtige stalen deur in gedachten en ziet het al helemaal voor je, mooi! Wij kunnen ook niet wachten om jouw droomdeur werkelijkheid te laten worden. Voordat we aan de slag kunnen zijn een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden. We leggen je daarom in deze blog graag uit wat er komt kijken bij het voorbereidend werk voor het plaatsen van jouw deur, zodat je weet welke stappen jij moet zetten en wat je hierin precies van ons kunt verwachten.

Aandachtspunten vóór het inmeten

Een echt stalen deur is, naast prachtig om te zien ;-), doorgaans ook erg zwaar. Voordat wij kunnen komen inmeten dien je er dan ook zeker van te zijn dat de huidige situatie het toelaat om een stalen deur te plaatsen. Dit kom je te weten door onderstaande punten goed te (laten) bekijken. Pas daarna is het voor ons mogelijk om de deur(en) te komen inmeten en de huidige situatie definitief goed te keuren voor het plaatsen van een stalen deur.

Allereerst; de verankering. Of je nou kiest voor een scharnier- taats- of schuifdeur, bij alle drie de soorten deuren is het goed (laten) checken van de verankering erg belangrijk. We kunnen de deur bevestigen in hout, beton en staal (minimaal 60mm dik). Het is van belang dat je de sterkte van de sparing waar de deur in komt (de verankering) zelf checkt of laat checken door een bouwkundige, zoals een aannemer. Een ander belangrijk punt is de haaksheid van de vloeren en wanden om de deur heen. Ook dit wordt bij voorkeur bepaald door een bouwkundige. Bij een afwijking van meer dan 4 millimeter ruimte tussen de deur en wand geven wij een negatief advies. Dit omdat wij het geheel dan niet mooi af kunnen werken.

Zijn bovenstaande punten gecheckt? Mooi! Dan is het nu van belang om te weten of je voor een scharnier- taats- of schuifdeur gaat. Hieronder lees je dan waar je verder nog rekening mee moet houden per deur.

 

Bevestiging scharnierdeur

Een scharnierdeur wordt aan beide kanten van de muur en aan het plafond bevestigd. Om die reden is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheid tot verankering is op de plek waar het stalen kozijn geplaatst dient te worden. 

Bevestiging scharnierdeur

Bevestiging taatsdeur

Een taatsdeur wordt zowel in het plafond als in de vloer bevestigd. Er moet een paar centimeter diep geboord worden voor een goede, stevige bevestiging van de deur. Om die reden is het van belang om rekening te houden met eventuele vloerverwarming en leidingen. Als de vloerverwarming nog gelegd moet worden adviseren wij om een lus van 15 bij 15 centimeter te maken op de plek waar de scharnier (bevestiging in de vloer) geplaatst zal worden zodat het plaatsen van de deur vlekkeloos kan verlopen.

Bevestiging taatsdeur in vloer

Bevestiging schuifdeur

Een schuifdeur wordt met een rails aan het plafond bevestigd, maar ook wordt hij aan de grond vastgemaakt door middel van een geleidingsblok. Ook bij deze deur is het belangrijk om een stevige ondergrond én ophangmogelijkheid te hebben en rekening te houden met vloerverwarming en leidingen. Daarnaast is het, net als bij de scharnierdeur, van belang om genoeg mogelijkheid tot verankering te hebben voor de schuifdeurrails.

Rails bij schuifdeur

 

Inmeetafspraak maken

Wanneer de sparingen, op basis van de punten in deze blog, gereed zijn, komen onze vakmensen graag bij je langs om in te meten. Op basis hiervan ontvang je dan een definitieve offerte. Na akkoord gaan wij met veel plezier aan de slag met het ontwikkelen van jouw stalen eyecatcher. Dit duurt doorgaans 6 tot 8 weken. Deuren met een bijzondere afwerking kunnen een langere levertijd hebben. Als de deur gereed is maken we een afspraak voor de montage en wordt jouw droomdeur werkelijkheid!

Benieuwd naar de gehele werkwijze van tekening tot het daadwerkelijk monteren van jouw droomdeur? Bekijk dan deze pagina. Tijdens een afspraak bespreekt Monique ook al de belangrijkste punten met je door waar jij rekening mee dient te houden én ontvang je onze werkwijze brochure. Mocht je toch nog meer vragen hebben, dan helpen we je natuurlijk graag verder! Bel ons gerust op of maak een afspraak in onze showroom.