fbpx

Uniek in Nederland: geef je meubels een staal look met vloeibare metalen

Vloeibare metalen zijn dé uitkomst als je je interieurelementen een stalen uitstraling wilt geven! Maar wat is het dan precies en hoe gaat het in zijn werking? In deze blog vertellen we je alles over de unieke expertise van metaal spuiten.

Wat is een vloeibare metaalcoating?

Een vloeibare metaalcoating bestaat voor 95% uit pure metaalpoeder. Dit poeder wordt gemaakt van versmolten metalen en wordt vervolgens gemengd met een speciaal bindmiddel en een reactor waardoor er een koud vloeibaar metaal ontstaat. Deze spuitbare metaalcoating geeft vrijwel ieder soort materiaal de look & feel van echt metaal en draagt daarbij ook nog eens dezelfde duurzame en slijtvaste eigenschappen. Ideaal dus, als jij toe bent aan een nieuwe uitstraling aan je interieur! Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je stalen deur of andere stalen meubelstukken een nieuw extravagant kleurtje te geven. Ter illustratie hebben we een voorbeeld van een keuken welke de kleur brons heeft gekregen. Bekijk deze hier.

Hoe werkt het?

Het vloeibare metaal wordt door middel van een spuitmethode op het oppervlakte gespoten en heeft na het aanbrengen alle bijzondere eigenschappen van echt metaal. Wij van ’t Stalen Huys zijn gecertificeerd en ervaren met het spuiten van de vloeibare metalenen kunnen dit op een vakkundige manier aanbrengen. Door het oppervlak vervolgens te schuren, polijsten, en te patineren ontstaat er een uniek eindresultaat.

Wat zijn de mogelijkheden?

Doordat de vloeibare metaalcoating bestaat uit echt metaal kan het daarom zowel binnen als buiten gebruikt worden. Indien gewenst kan het metaal ook nog behandeld worden tegen vlekken en veroudering. Naast brons, koper en messing is het ook mogelijk om te kiezen voor andere soorten metaal zoals goud en tin. Zie hier alle opties. Keuzestress? Wij helpen je graag met kiezen!

Is een vloeibare metaalcoating iets voor jou? Neem gerust even contact met ons op of laat je “staalspireren” door onze metaal gespoten beauties!