Van idee tot
droomdeur

Je bent eruit: je wilt graag een hoogwaardig afgewerkte stalen deur van ‘t Stalen Huys in je interieur. Je kunt natuurlijk niet wachten om er een uit te zoeken of zelfs te ontwerpen, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Op deze pagina vind je meer informatie over de werkwijze van ontwerp tot plaatsing zodat je weet wat je kunt verwachten.

Werkwijze

Onze werkwijze bestaat uit onderstaande stappen:

 

1. Tekening

Zodra wij schriftelijk akkoord hebben gehad op de offerte, werken we alle details uit in een ontwerptekening van jouw droomdeur! Deze tekening ontvang je ongeveer na vijf dagen van ons. Wil je toch nog iets gewijzigd hebben? Geen probleem! Dit kun je dan per mail aan ons doorgeven. Zodra het ontwerp geheel naar wens is, vragen wij je om een schriftelijk akkoord (per mail). Op deze manier kunnen wij je een perfecte deur garanderen.

Wil je liever in een fysiek gesprek jouw ideeën kwijt? Onze vakspecialisten gaan graag met je rond te tafel om de mogelijkheden te bespreken, maak via deze link een afspraak in onze showroom in Goirle.

 

2. Inmeten

Graag horen we van jou wanneer de sparingen gereed zijn zodat we een inmeetafspraak kunnen inplannen. De sparingen zijn gereed als:

  • – De vloer, wand en het plafond rondom de deur volledig afgewerkt zijn;
    – Alle maatbepalende lagen, zoals het stucwerk en plinten zijn aangebracht;
    – Het stucwerk rondom de opening parallel is en de maximale afwijking 4mm is.

Na het inmeten nemen we de offerte nog eens samen door om zo tot jouw definitieve droomontwerp te komen. Heb je vloerverwarming en/of andere elektra-/waterleidingen op of rondom de plek van de deur? Geef dit dan aan tijdens de inmeetafspraak. Als er na het inmeten wijzigingen – in welke vorm maar ook – worden aangebracht, worden de extrawerkzaamheden (bijvoorbeeld opnieuw inmeten) onder meerwerk doorberekend.

 

3. Productie

Onze vakmannen gaan vervolgens over tot de op maat gemaakte productie van jouw stalen eyecatcher. Gemiddeld duurt het zo’n
zes tot acht weken voordat de deur klaar is voor montage. Deuren met bijzondere ontwerpen of afwerkingen kunnen een langere levertijd hebben.

 

4. Montage

Zodra jouw deur gereed is, maken we samen een afspraak voor de montage. Ons vakkundige montageteam staat achter de schermen namelijk te popelen om jouw stalen eyecatcher te gaan plaatsen! Per deur dien je met verschillende zaken rekening te houden voordat wij komen monteren:

Taatsdeur
Bij de montage van een taatsdeur wordt het rozet in het plafond gemonteerd. Hiervoor is het van belang dat er (minimaal 60 mm) hout, beton of staal aanwezig is in het plafond.

Scharnierdeur
Houd bij de montage van een scharnierdeur rekening met voldoende verankeringsmogelijkheid op de plek waar het
stalen kozijn geplaatst zal worden.

Schuifdeur
Bij de montage van een schuifdeur is het belangrijk om te zorgen voor voldoende verankeringsmogelijkheid op de plek van de schuifdeurrails.

Belangrijk om te weten is dat de montagekosten exclusief verticaal transport zijn (het heffen van producten).
Daarnaast vragen wij het volgende van je:

  • – Toegang tot elektrische stroomvoorzieningen;
    – Gereedheid van de sparingen volgens de ontwerptekening;
    – Een goede toegankelijkheid op de plek van montage.

Onze mannen van staal gaan uiteraard uiterst zorgvuldig en secuur te werk om ervoor te zorgen dat we een perfect eindresultaat opleveren. Geef daarom voorafgaand aan waar eventuele leidingen liggen om zo schade te voorkomen. Mocht er toch schade ontstaan, dan kan dit niet op ’t Stalen Huys worden verhaald. Kitwerk aan het plafond of muren wordt niet door ons uitgevoerd.

 

5. Betaling

Facturatie gebeurd per mail en bestaat uit twee betalingstermijnen: 50% bij opdracht en 50% na de montage. Wij wensen dat de betaling binnen 8 dagen gedaan is.

 

6. Garantie

We gaan er natuurlijk van uit dat de stalen deur naar alle tevredenheid opgeleverd wordt. Mocht er toch iets mis zijn met de deur, dan bieden we je in ieder geval vijf jaar garantie op het staalwerk! Daarnaast zit er ook 1 jaar garantie op het hang- en sluitwerk. Wij geven echter geen garantie op eventuele beschadigingen of defecten aan de ruimtes rondom ons gemonteerde product. En wij geven ook geen garantie op bestaande bouwkundige elementen waar onze producten aan gemonteerd worden. Daarnaast valt glasschade (na montage) ook niet onder onze garantievoorwaarden. We gaan met onze producten en diensten altijd voor de meest hoogwaardige kwaliteit. Merk je toch dat er iets niet in orde is? Geef dit dan tijdens oplevering aan bij een van onze monteurs.