Onderhouden van jouw stalen product

J e wilt natuurlijk dat jouw stalen eyecatcher zo lang mogelijk blijft stralen. Gelukkig is staal een sterk materiaal dat lang meegaat en heeft het over het algemeen weinig onderhoud nodig. Je verwacht het dus misschien niet, maar ook staal kan door de tijd heen vies worden en beschadigen. Daarom vertellen we je graag hoe je jouw stalen product het beste kunt onderhouden!

Staal onderhouden

Zoals je inmiddels weet, is een groot voordeel van staal dat het onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft. Toch kan stof, vuil of vet je stalen product er op den duur minder mooi uit laten zien. Gelukkig kun je staal mooi houden door het af en toe met een licht vochtige doek schoon te maken. Het is belangrijk dat het daarna wel met een droge doek wordt afgedaan om te voorkomen dat er water tussen het staal gaat zitten, wat voor roest kan zorgen. Staal met een poedercoating kan goed tegen water. Bij een afwerking met VeroMetal is dit net wat anders, omdat hierbij gewerkt wordt met echt edelmetaal. Deze edelmetalen reageren op invloeden van buitenaf, waardoor er kans is op verkleuring. Droog staal met deze afwerking daarom goed af.

Beschermlaag

Om het staal beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf kun je het door ons ook nog extra laten afwerken met een beschermende blanke lak. Dit is mogelijk bij stalen producten die afgewerkt zijn met een edelmetalen laag. Bij een product met poedercoating is dit niet nodig, omdat deze laag gebakken is en dus geen nabehandeling gebied. Deze laag is slijtvast en krasvast.

Mocht je het juist mooi vinden dat je stalen product er ‘geleefd’ uitziet, dan raden wij aan om geen beschermlaag te laten aanbrengen.

Glas schoonmaken

Kinderhandjes, vette vingers of een hondenneus tegen het glas? Ons advies is om dit niet af te doen met een natte spons, omdat het water dan mogelijk tussen het staal gaat zitten. Daarom adviseren wij om hier onze Clean Duo Set voor te gebruiken. De set bestaat uit een blauwe doek die je nat maakt en een grijze doek waar je het staal vervolgens weer mee afdroogt. Door de speciale vezels in de doek laat hij geen strepen achter. Daarnaast gaan de doeken lang mee en zijn ze geschikt voor elk oppervlak! Heb je interesse in de Clean Duo Set? Informeer ons dan even.

Lees ook: Gekleurd glas en figuurglas: dé trends van 2023

We hopen dat je met behulp van de tips in deze blog lang kunt genieten van jouw stralende stalen product! Mocht je toch nog vragen hebben met betrekking tot het onderhouden van staal of over iets anders, neem dan gerust contact met ons op!