Het verschil tussen VeroMetal en poedercoating

J e ziet ze steeds vaker: stalen deuren in bijzondere kleuren. Ook bij ‘t Stalen Huys krijgen we steeds meer aanvragen voor deuren met een dergelijke afwerking, maar ga je dan voor poedercoating of finish van echt metaal (VeroMetal)? Graag vertellen we je over het verschil tussen metaalcoating (VeroMetal) en poedercoating in deze blog.

 

In de basis werken we bij ‘t Stalen Huys met twee verschillende technieken waarmee we onze stalen deuren kunnen afwerken: een afwerking met poeder of met echt metaal, maar wat is nou het verschil tussen deze twee?

Finish van VeroMetal

Zoals de naam het al doet vermoeden, bestaat de finish uit écht metaal (zoals brons, messing of koper). De coating wordt gemaakt van metaalpoeder in combinatie met een binder waardoor er een vloeibaar metaal ontstaat. Als gecertificeerd en erkend VeroMetal-verwerker kunnen wij deze finish van echt metaal op een stalen deur of meubelstuk aanbrengen wat zorgt voor een uniek en stijlvol resultaat! Daarnaast kunnen we de deur een authentieke en ‘geleefde’ uitstraling geven door middel van verschillende patina’s. Op de afbeelding hierboven is de metaalcoating in brons te zien.

Voordelen van metaalcoating

Een afwerking met VeroMetal geeft de meest exclusieve look aan je deur en interieur. Het is dan ook onze meest luxe en elegante afwerking. Waarom? De finish van echt metaal kent naast de luxe uitstraling ook vele voordelen. Zo is het duurzaam en biedt het een zeer goede hechting, wat resulteert in een krachtige afwerkingslaag. Het grote voordeel van een metaalcoating is dat het de mogelijkheid biedt om je stalen deur of ander stalen meubelstuk te metalliseren door middel van een laagje écht metaal. Normaliter is dit erg kostbaar of zelfs niet mogelijk. 

Wat deze afwerking zo bijzonder én anders maakt vergeleken met een poedercoating? Doordat de coating gemaakt is van echt metaal blijft je stalen deur dezelfde look & feel behouden na afwerking. Dit houdt in dat de deur, net zoals bij echt metaal, na bewerking zal reageren op invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan vingerafdrukken of vloeistoffen. Dankzij deze eigenschap behoudt de deur zijn ‘geleefde’ en authentieke uitstraling. Dit is bij een afwerking met poedercoating niet het geval. Tot slot biedt het de mogelijkheid om je stalen eyecatcher een excentrieke metalen kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan een stalen deur met brons, koper of messing. Overigens zijn er ook andere metaalsoorten verkrijgbaar. Bekijk of bestel hier de kleurstalen.

Poedercoating

Een poedercoating bestaat simpel gezegd uit verfpoeder die door middel van een elektrostatische techniek wordt aangebracht op de deur. Wat houdt dit precies in? De verfdeeltjes hechten aan de deur doordat deze elektrostatisch geladen wordt. Vervolgens wordt de poedercoating uitgehard in de oven, wat resulteert in een sterke beschermlaag. 

Voordelen van poedercoaten

Voordelig aan poedercoaten is dat het een stuk sterker is dan conventionele verf. Daarnaast beschikt het over uitstekende UV- en weerbestendige eigenschappen. Een andere fijne bijkomstigheid is dat het milieuvriendelijk is. Er worden namelijk geen oplosmiddelen gebruikt. Een ander groot voordeel is dat het mogelijk is in alle beschikbare RAL kleuren! Zo kan je jouw deur bijvoorbeeld laten afwerken met een witte of grijskleurige poedercoating. 

Wij hopen dat we je met deze blog duidelijk hebben gemaakt wat het verschil is tussen metaalcoating (VeroMetal) en poedercoating. Heb je toch wat meer advies nodig? Geen probleem! Neem gerust even contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom in Tilburg. Wij vertellen je graag meer over al onze mogelijke afwerkingen. 

Links is een deur met een finish van echt metaal (VeroMetal) in brons te zien en rechts een deur met poedercoating.

metaalcoating (VeroMetal) poedercoating