bronzen taatsdeur

Gekleurd glas en figuurglas: dé trends van 2023

O m je deur helemaal naar je zin te maken, zijn er verschillende elementen die je kunt kiezen die hier aan bijdragen: de afwerking, vlakverdeling en het soort glas. Over het laatste punt willen we je graag meer vertellen, want gekleurd glas of figuurglas is iets wat we in 2023 veel terug gaan zien in het interieur. Deze speciale glassoorten geven een bijzondere en mooie uitstraling aan je stalen deur. Helemaal wanneer je het combineert met een afwerking van echt edelmetaal zoals messing of koper. Wil je een échte stalen eyecatcher in je interieur? Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten gekleurd glas of figuurglas te combineren in één deur! Hieronder vertellen we je meer over onze mogelijkheden.

Glas in verschillende kleuren

Wij gebruiken standaard gelaagd glas 33.1, wat veiligheidsglas is: door middel van een transparante folie tussen de twee lagen glas wordt het glas bij elkaar gehouden bij een breuk waardoor er geen grote scherven ontstaan. Wij kunnen een heldere, matte, bronzen of grijze smoke uitvoering leveren. De laatste is te zien op de onderstaande afbeelding. Andere mogelijke kleuren zijn stopsol (grijs spiegelglas) en dark grey. Dit is beide ook veiligheidsglas, maar dan in een geharde uitvoering. Bij gehard glas breekt het glas door de verharding in hele fijne stukjes, waardoor er vrijwel geen kans is op letsel.

Gelaagd glas smoke

Wat is figuurglas?

Figuurglas is glas met een bepaalde structuur. Door deze structuur is er geen directe inkijk; de perfecte oplossing voor wanneer je lichtinval, maar tegelijkertijd ook privacy wenst!

Wij bieden de volgende soorten figuurglas:

  • Kathedraal blank
  • Crepi
  • Canale (te zien op de afbeelding hieronder)
  • Chinchilla
  • Raywall

Douchewand met canale figuurglas

Ook mogelijk: figuurglas als veiligheidsglas

Figuurglas bestaat vaak niet uit veiligheidsglas, maar wij bezitten wel deze unieke keuzemogelijkheid doordat wij dit glas harden! Daarnaast bieden we je de keuzemogelijkheid om figuurglas dat niet uit veiligheidsglas bestaat te combineren met een paneel. Dit kun je zien op de afbeelding hieronder. Volgens het Nederlands Bouwbesluit moet een deur namelijk in ieder geval tot onder de 75 cm veiligheidsglas (of in dit geval een paneel) bevatten.

Stalen deur met figuurglas en paneel

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of deze trend bij jou en je interieur past, dan ben je van harte welkom om wat ideeën door te spreken in onze showroom. Je kunt hier een afspraak maken!