Uniek in Nederland: afwerking met vloeibare metalen

Exclusieve afwerking met vloeibare metalen

Een finish van écht metaal is dé uitkomst als je je stalen interieurelementen een nieuwe uitstraling wilt geven! Maar wat is het dan precies en hoe gaat het in zijn werk? In deze blog vertellen we je alles over onze expertise in een exclusieve afwerking met vloeibare metalen.

Wat is een vloeibare metaalcoating?

Een fnish van echt metaal bestaat voor 95% uit pure metaalpoeder. Dit poeder wordt gemaakt van versmolten metalen en wordt vervolgens gemengd met een speciaal bindmiddel en een reactor waardoor er een koud vloeibaar metaal ontstaat. Doordat deze spuitbare metaalcoating gemaakt is van écht metaal behoudt het de look & feel die je van je stalen deur of meubelstuk gewend bent. Daarnaast heeft het ook de dezelfde duurzame en slijtvaste eigenschappen. 

Hoe werkt het?

Het vloeibare metaal wordt door middel van een spuitmethode op het oppervlakte gespoten en heeft na het aanbrengen alle bijzondere eigenschappen van echt metaal. Bij ’t Stalen Huys zijn we gecertificeerd en ervaren in het spuiten van de vloeibare metalen. Wij kunnen de stalen deur dan ook zelf van deze bijzondere afwerking voorzien. Door het oppervlak vervolgens te schuren, polijsten, en te patineren ontstaat er een uniek eindresultaat. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Het grote voordeel van een finish met echt metaal van VeroMetal is dat je je interieur een compleet nieuwe uitstraling kan geven! Er zijn verschillende afwerkingen in metalen mogelijk zoals de populaire metalen brons, koper en messing. Overigens zijn er ook andere metaalsoorten mogelijk. Bekijk deze hier. Liever in het echt zien? Op deze pagina kun je kleurstalen bestellen. 

Als extra bescherming kan de metaalcoating worden behandeld tegen vlekken en veroudering. Houd je juist van een ‘geleefde’ uitstraling? In dat geval kunnen we je deur of ander stalen meubelstuk afwerken met speciale patina’s die zorgen voor een karakteristiek eindresultaat. Neem onderstaande afbeelding als voorbeeld.

Is een exclusieve afwerking met echt metaal iets voor jou? Neem gerust even contact met ons op of laat je “staalspireren” door onze metaal gespoten beauties!